Kérdés

Ez lehetett egy TIA tünet?

Tisztelt Doktor Úr! Pár nappal ezelőtt zsibbadás kezdődött a bal kisujjamban, fokozatosan átterjedt a többi ujjra, kézfejre,teljesen érzéketlen volt. Majd elkezdett zsibbadni az arcom bal fele, a szájzug végül a nyelvem. Szédültem is. Tartott kb. 10percig. Majd még egyszer megtörtént ugyanez a nap folyamán. Másnap mentem épp a laboreredményemért, amiben a thrombocyta szám magas 580-as értéket mutatott. (400 van határnak feltüntetve)A szédülés enyhén megmaradt. Beutalt a háziorvos a neurológiára. 27éves nő vagyok. 172cm 63kg. Nem dohányzom. Nem szedek fogamzásgátlót. Tachycardiara szedek 1.5mg nebivololt minden nap.Az lenne a kérdésem, hogy ez lehetett egy TIA tünet? Anyukámnak volt tüdőembóliája, apukámnak stroke-ja. Válaszát köszönöm! Tisztelettel, N. Kora

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Unknown
    2017. December 1.

    Tisztelt Hölgyem!

    Kérdésére válaszolva, igen lehet, hogy ez egy TIA volt. Helyesen járt el a HO, hogy Önt a neurológiára utalta, reméljük, ott sürgősséggel fogadták és Ön azonnal szakszerű ellátást kapott, s nem pár nap vagy pár hét múlva esedékes előjegyzési időpontot adtak Önnek! Mert ez a helyzet azonnali kivizsgálást és ellátást kíván!
    A neurológiai kivizsgálás és terápia után tisztelettel ajánljuk figyelmébe annak a szükségességét és lehetőségét, hogy Ön egy olyan átfogó, holisztikus terápiás programot folytasson, amely segíthet kialakítani és fenntartani szervezetében az egészséget biztosító egyensúlyt. Érdeklődését kérjük jelezze felénk és privát levélben tájékoztatjuk a részletekről!
     
    Tisztelettel kívánunk mielőbbi jobbulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mit tanácsol Doktor Úr?

tisztelt dr úr! tavaly egy tályog alakult ki egy gyulladt fog miatt. sajnos 3szor is meg kellett műteni mivel terjedt lefelé a tüdő felé.. a kérdésem az lenne hogy a röntgen ill a ct alapján utal e valamelyik diagnózis tűdőtágulatra.. köszönöm.. röntgen: a rekesz éles konúrú a lateriális sínusokban folyadék nem található. tiszta tödők. a hílusok nme szélesebbek. a szív nem nagyobb. az aorta nem tágabb. a felső mediastinum elmosott kontúrral mk. irányban min szélesebbnek tűnik mind gázgyülem nélkül.ct javasolt. ct: a rekesz éles kontúrú,, a sínusokban folyadék nem található. a szív normális nagyságú. az aorta közepesen tág. jobb oldalon felső mediastinum velületében drain követhető. egyéretlmű ptx. mediastinális kiszélesedés nem diff, de a leletezés beolvasó monitorjáról történt.

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. November 29.

    Tisztelt Kérdező!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Tüdőtágulatról nem szól a bemásolt idézet, viszont becsövezett légmellről (PTX) igen.
    A tályog végleges megoldását követően immunerősítésre ajánljuk a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását 2x2 kapszula/nap adagolásban 4 hónapon keresztül!
     
    Tisztelettel kívánunk mielőbbi gyógyulást
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

ITP miatt kérném a tanácsát

Üdvözlöm! Tanácsát szeretném kérni! Lányom 21 éves, 1 éve ITP-s. Medrolt szed, de sajnos nem emelkedik a trombocita száma megfelelően. Az utóbbi időben már sikerült másnaponta. 4ml re csökkenteni az adagját de 50 felé nem ment a trombocita száma. Most ismét megemelték napi 8 ml-re a gyógyszert, mert le ment 25-re a trombocita. A nagyobbik lányom is ITP-s de most vele minden rendben. Nála 2-szer jött elő ez a panasz. Konkrét válasz nincs mi okozná ezt. A családban többeket is érintett már ez a betegség. Mivel emelhetnénk a trombocita számot. Cékla, áfonya lét napi szinten fogyasztja. Említették már a lépkivételt is többször, de ápoló tanulóként nincs meggyőzve az eltávolítás helyességében. Amit természetes úton be lehet vinni, mindent fogyaszt a cél érdekében. Várom tanácsát! Tisztelettel.

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. November 6.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több módon is. Pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása mind javíthatják az életminőséget.

    A tünetek enyhítésére a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk az alábbiak szerint:

    1-5. nap: reggel 1 kapszula naponta

    Amennyiben az állapot zavartalan,

    6-10. nap: 2x1 kapszula naponta

    Amennyiben az állapot zavartalan, a készítményt tartósan lehet szedni, 3 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A gombák - tapasztalatok szerint - a kóros folyamatot nem lobbantják be, de mégis e tekintetben kiemelt óvatosságra van szükség! Állapotrosszabbodás legenyhébb jele esetén is a gombák fogyasztását abba kell hagyni! 1-2 ciklus alatt eldönthető, van-e terápiás előnye a gombák fogyasztásának. Amennyiben nincs, a fogyasztásukat nem érdemes folytatni.

    A gombák kipróbálása csak abban az esetben ajánlott, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása.

    Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait. Javasoljuk továbbá a craniosacralis terápia kipróbálását (Upledger Institut Hungary).

    Tisztelettel kívánunk jobbulást

    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Érdekelne milyen étrend felelne meg allapotomra?

Üdvözlöm! Pár napja tudtam meg hogy szisztémas lupus erythematosus-om van. Kortekoszteroidos kezelést kaptam, pontosabban 38mg medrolt szedek hét napig es utána csökkentem felére még két hétre . Érdekelne milyen étrend felelne meg allapotomra? Felemlitenem hogy, még nem volt az immunologus biztos a betegségbe,(vártuk a szövettani leletek) mediátor diétán voltam. Szívélyes üdvözlettel várom válaszát! Mónika

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. November 2.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Korrekten közelítve kérdését gyógyulást a gyógygombakészítményektől nem ígérhetünk, de a tüneteket képesek lehetnek jótékonyan befolyásolni több módon is. Pl. a gyulladásos folyamatok mérséklése, az immunrendszer harmonizálása, a szervezet oxigénfelhasználásának javítása mind javíthatják az életminőséget.

    A tünetek enyhítésére a Fachet Vital Plus nevű készítmény fogyasztását javasoljuk 2x1 kapszula/nap adagolásban, amennyiben nem zajlik célzott immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt! Vagyis nem az autoimmun folyamat képez ellenjavallatot, hanem az immunműködést gátló gyógyszer alkalmazása. Amennyiben nincs ütközés, a készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni.

    Mivel egészségünket érintően számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását, a gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait. Amennyiben e téren érdeklődne és a segítségére lehetünk, kérjük szíveskedjen jelezni felénk!

    Tisztelettel kívánunk jobbulást

    Dr Fachet orvosi csapata


Kérdés

Mi okozhatja ezt a tünetet?

Tisztelt Doktor úr, 27 éves vagyok, és 2 éve történt velem először hogy a jobb kezemen az eggyik újjam teljesen bekékult, azután elsápadt (mintha nem kapott volna elgendő oxygént) és nagyon fájt. Ez télben volt. Azóta már pár másik újjammal is ez történik és nem csak a kezemen de a lábamon is és elég ha csak egy kicsit is lehül az idő. Olvastam a kryglobulinról és a tünetek nagyon hasonlítanak. Szeretném önt megkérdezni hogy mi okozhatja ezt a tünetet és ön szerint milyen vizsgálatokra lenne szükség a diagnózis felállításához. Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel Jolán.

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Október 28.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével! A panasz és tünet miatt érdemes lenne egy kivizsgálást tenni a pontos okok feltárására. Lehet ennek alkati vonatkozása, vagy vegetatív idegrendszeri diszharmónia, vagy akár egyéb probléma is. A kivizsgálás eredménye tud irányt mutatni a teendőkre nézve. A belső egyensúly kialakítása erősen támogathatja a szervezetet, hogy visszakerülhessen az egyensúlyi állapotba és abban meg is maradhasson. Kérjük, ha ez irányban szeretne részletesebben tájékozódni, szíveskedjen jelezni felénk és privát levélben ezt egyeztethetjük!
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Doktor Úr véleményét szeretném kérni

Szép napot! Olyan gondom van,hogy szeptember 14- én volt az utolsó rendes menstruációm,október 10- én is volt elég sok alvadt vérrel,teszteltem 20- án pozitívat meg 23- án pozitívat! Boldogan mentem 24- én orvoshoz aki nem látott terhességet csak egy zöld diónyi cisztát,a méhen kívül terhességet kizárta! Rákszűrés negatív! Hogy lehetnek + tesztek ha nincs baba? Úgy tudom a ciszta nem termel hcg- T! Remélem tud nekem segíteni

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Október 25.

    Tisztelt Hölgyem!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését. Csupán általánosságban tudunk válaszolni a kérdésére, hogy általában a ciszták nem termelnek HCG-t és a tesztek megbízhatósága sem egyforma. Ugyanakkor nagyon fontos a bizalmon alapuló szakorvosi háttér, amely az Ön esetét a konkrétumoknak megfelelően tudja értékelni és szükség esetén befolyásolni, ami kiegészíthető az életvitel átalakításával, gyógynövényekkel, lelki gyakorlatokkal. Kívánjuk, hogy álljon helyre mielőbb az egészsége, hogy megérkezhessen a várva várt baba!
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget,
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Magas kálcium szintnek mi lehet az oka?

Tisztelt Doktor Úr! 42 éves férfi vagyok. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a véremben magas a kálcium szint. 2015. januárban derült ki először egy laborvizsgálat során, azaz kb. 3 éve. Akkor 3.0 volt. Minden évben (korábban is) készül labor, de ezt akkor nézték először. Panaszom nincs. Több orvos is látta a leleteimet, de mindegyik azt mondta azért van mert sok sajtot eszek. Ez mondjuk igaz. Mindig is sok sajtot és tejterméket fogyasztok/fogyasztottam. Következő évben (2.9) is és idén is (2.95) magas lett a kalcium szint a véremben. De az orvosok ugyan azt mondták, mint korábban. Idén februárban egy másik orvos kezébe került a leletem, aki azt mondta kivizsgálná az okát. A laboron kívül minden évben megyek hasi uh-ra és tüdőszűrőre vagy mellkasröntgenre. A hasi uh a 10 éve ismert nem alkoholos zsírmájon kívül mást nem mutatott. A mellkas röntgenen is minden rendben. Urológián vesekövet találtak (korábban prosztatagyulladásom volt). Az orvos ismételt labort kért teljes pajzsmirigy és egyéb vizsgálatokkal. Valamint pajzsmirigy uh-ra is elküldött, ami teljesen negatív lett. A labor szerint emelkedett a kálcium szint 2.9 (2.2-2.65), a Béta-crosslaps 663,9 (16-584), a PTH 156,5 (14-72) valamint a 24 órás gyűjtött vizeletben a kreatinin és a kálcium. Ezen kívül D-vitamin hiányt mutatott az eredmény, a többi eredmény jó volt. D-vitamint írt fel az orvos, majd júniusban ismételt labort kért, ahol a D-vitamin szintem rendeződött, a PTH (85.6) és a kálcium (2.82) szint is csökkent. Most ismét labor készült ahol, a PTH már normális tartományban van, viszont a kálcium ismét emelkedett (2.99) és most a magnézium is magas 1.43 (0.73-1,06). D-vitamint most nem néztek. Az egy hétre rá megismételt laborban a magnézium már normál tartományban van (0.85), a kálcium (2.98). Mostanában megint sok sajtot és tejterméket fogyasztottam és nagyon keveset mozogtam (korábban aktívan sportoltam). Lehet ettől magas a kálcium szint vagy mi lehet az ok? Az orvosomhoz még nem jutottam el. Válaszát előre is köszönöm!

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Október 25.

    Tisztelt Uram!

    Ön szerencsére nagyon alapos orvosi gondozás alatt áll, amit jelentősen képes kiegészíteni egy megfelelő életvitel, megfelelő étkezés, rendszeres aktív testmozgás. Azt tanácsoljuk, hogy forduljon bizalommal kezelőorvosához, aki minden bizonnyal igyekszik Önt tudása és ismeretei legjava szerint kezelni.
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mik a lehetséges okok?

Jó napot kívánok! 25 éves férfi vagyok. 6 éve intenzíven dohányzom. A bal oldalamon a fejbiccentő izom középtájékán egyetlen egy megnagyobbodott nyirokcsomót figyeltem meg. A csomó 1-1.5 cm nagyságú, nem fáj és a bőr alatt elmozdul. Egyáltalán nem voltam beteg az utóbbi időben. Ha jobbra fordítom a fejem akkor a csomó kitüremkedik. A másik oldalon egyáltalán nem tudom kitapintani a nyirokcsomót és ezen kívül a többi is normálisnak tűnik. Ezen kívül amit még megfigyeltem, hogy a körmeimen tűszúrásszerű bemélyedések vannak. Igen aggasztanak ezek. Mik a lehetséges okok?

Megválaszolt
Kategóriák: Életmód

Válasz

  1. Dr. Fachet
    2017. Október 22.

    Tisztelt Uram!

    Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Anélkül, hogy állást foglalnánk, kérjük engedje meg, hogy csupán tényként jelezzük, mekkora kockázata van annak, hogy egy 19-25 év közötti időszakban egy feltehetően egészséges, fiatal test olyan terhet kell elviseljen, mint az intenzív dohányzás. Melynek következményei most még láthatatlanok, egyébként beláthatatlanok. Érdekes, hogy - bár ismertek a dohányzás veszélyei, következményei - csak az aggasztja az embert, ami a szeme előtt van. Ami nem látszik, de bévül formálódik, egészen addig nem aggasztó, amíg tünetként nem jelentkezik...
    A baloldali nyaki nyirokcsomó ügyében érdemes egy alapos kivizsgálást tenni. Lehet, hogy ártatlan folyamatról van szó, de az elváltozás lehet kóros is. A körmök tűszúrásszerű bemélyedései jelezhetnek pl. pikkelysömört, mely akár bőrtünetek nélkül utalhat a hajlamra.
     
    Tisztelettel kívánunk jó egészséget
    Dr Fachet orvosi csapata