Kérdés

A Clean Inside és a ToxiClean kúrát elkezdhetem egyszerre?

Üdvözletem,
kérdésem, a méregtelenítés és béltisztításkor a Clean Inside és a ToxiClean kúrát elkezdhetem egyszerre, vagy várjak a kettő között?
Köszönettel:
Szilágyi Zita

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Rónay
  Dr. Rónay Barbara Dietetikus, alternatív gyógyász
  2016. Március 28.

  Kedves Zita!

  A béltisztító kúra és a méregtelenítés nyugodtan végezhető egyszerre. Ha nem egyszerre végezné, annyit érdemes tudni, hogy a béltisztítás után a méregtelenítés – a megfelelő eredmény elérése érdekében – fél éven belül ajánlott.

  Üdvözlettel,
  Dr. Rónay Barbara

Kérdés

Férjem és én gondolkodunk méregtelenítés elvégzésén

Kedves Doktorúr!
Férjem és en gondolkodunk méregtelenítés elvégzésén. Kérem, válaszoljon néhány kérdésre: Férjemnek magas a vérnyomása, gyógyszert szed, reggel és este kell bevennie. Olvastam, hogy a gyógyszerek és a Naturalswiss termékek beszedése között legalább 1 órának kell eltelnie. Ezt különböző okokból nem tudjuk így alakítani, csak egyszerre tudja bevenni. Az a kérdés, hogy ha egyszerre veszi be a gyógyszereket a NaturalSwiss termékekkel, okozhat- e bármilyen problémát? Másik kérdésem: mindketten szedünk multivitamint és C vitamint. A méregtelenítés ideje alatt is szedjünk vagy szükségtelen? Harmadik kérdés: Antibiotikum kúra utáni probiotikum kúrán vagyok. Folytassam a méregtelenítés alatt, vagy szükségtelen, mert ugyanazt a hatást biztosítom a NS termékekkel is?
Köszönöm válaszukat!
Sike Zsuzsa

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 16.

  Kedves Zsuzsa!

  NEM SZABAD gyógyszereket szedni a méregtelenítés és béltisztítás alatt, mert a gyógyszereknek megfelelően fel kell oldódniuk. Ha ez nem történik meg, akkor a gyógyszerek felszívódás nélkül távoznak a széklettel, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. Fontos, hogy a reggeli rost és Parasic kapszula bevétele után minimum 2 órának kell eltelni. A napi multivitamin és C-vitamin pótlása a béltisztítás alatt ajánlatos, a méregtelenítés idejében nem szükséges.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba


Kérdés

Nagyon sürgősen szükségem lenne a szervezetemnek méregtelenítésre!

Tisztelt Doktorúr!
Nagyon sürgősen szükségem lenne a szervezetemnek méregtelenítésre! Mit javasol, milyen készítmény a leghatásosabb? Túlsúlyos vagyok, alig eszem de nem tudok fogyni. Nagy szükségem lenne méregtelenítés végzésére, hogy fogyjak, mert fulladok és magas a vérnyomásom. Köszönöm a segítségét!
Üdv.
Kiss Józsefné. Éva.

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 11.

  Kedves Éva!

  Mielőtt a méregtelenítés folyamatát elkezdené, fontos, hogy változtasson táplálkozási szokásain! Napi 4 alkalommal kis adag táplálékot juttasson a szervezetébe, a folyadékbevitel legyen 2,5-3 liter naponta, kifejezetten ajánlott a rostos ételek, gyümölcsök fogyasztása. Mindenképpen javasolt a rendszeres, mindennapos mozgás, de fontos, hogy érvényesüljön a fokozatosság elve, így az ízületek nem kapnak hirtelen túl nagy terhelést. A méregtelenítés segíti a vérnyomás csökkenését, a lerakódott bélsár távozásával a testsúly is csökken. Javaslom, forduljon dietetikushoz az étrendváltoztatással kapcsolatban.

  Tisztelettel,

  Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Méregtelenítés

Kedves Dr!
Most tartok a méregtelenítés harmadik napjánál. Nagyjából 2 éve végeztem utoljára méregtelenítést. Nem emlékszem, hogy volt-e ilyen, most kicsi, piros, kiütések jelentek meg az alkaromon, amik viszketnek. Lehet, hogy ez normális? A tisztulás jele? A fejem fáj (nem túlzottan, el lehet viselni) és folyton álmos vagyok (talán a telihold miatt). Mi a véleménye?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: egy lelkes használójuk.
Krisztina

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 8.

  Kedves Krisztina!

  Három nap használat után nehéz választ adnom arra, hogy beindulhatott-e a méregtelenítő folyamat a szervezetében, több tényezőtől függ. Ha általában egészséges életmódot folytat, akkor valószínűleg már beindulhatott a méregtelenítés a szervezetében. Ha nem mindig figyel oda a táplálkozásra, akkor ezek a kiütések inkább allergiás kiütések, melyekre érdemes gyógyszertárban kapható, nyugtató hatású krémet használni. Ha nem múlnának el pár napon belül, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt. A fejfájás, fáradékonyság az elégtelen mennyiségű folyadékbeviteltől is lehet, érdemes odafigyelni erre! Ha bármiben tudok segíteni, kérem keressen meg bizalommal.

  Tisztelettel: Dr. Podlupszki Csaba

Kérdés

Gyógyszerszedés közben is végezhető méregtelenítés?

A kérdésem az lenne, hogy gyógyszerszedés közben is végezhető-e méregtelenítés? A véremben megadott és állandó gyógyszer-koncentrációnak kell lenni, ez az egyensúly nem borul fel a méregtelenítés hatására?
Válaszukat köszönöm!
M. Ferenc

Megválaszolt
Kategóriák: Méregtelenítés

Válasz

 1. Dr. Podlupszki
  Dr. Podlupszki Csaba Gasztroenterológus
  2016. Március 5.

  Tisztelt Ferenc!

  Nem kell ettől tartania, a méregtelenítés hatására ugyanis csak a belekben lévő méreganyagok, lerakódások távoznak a szervezetből. A méregtelenítés miatt a toxinok felszívódása gátlódik, a vese és a máj által végzett természetes méregtelenítés is hatékonyabban működik.

  Tisztelettel: Dr. Podlupszki Csaba