Kérdés

Melyik készítményt ajánlaná?

Üdvözlöm profeszor úr. Nálam 2 homapja diagnosztizálták a nyirokkcsómó rákot. Az lenne a kérdésem meljik készitményét tudná ajánlani nekem és mijen étkezést tartsak be. Elöre is köszönöm szépen válaszát. Üdvözlettel Skultéti Ferenc

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Augusztus 26.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát!  A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait.

  A gombakészítmények elsősorban a normál immunfolyamatok erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Az Ön esetében a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, amennyiben nem zajlik immunműködést gátló (immunszupresszív) kezelés, mert ebben az esetben a gombakészítmények ill. valamennyi immunerősítő fogyasztása ellenjavallt!

  A Fachet Vital Basic adagolását az alábbiak alapján javasolt felépíteni:

  1-5. nap: reggel 1 kapszula naponta

  Amennyiben az állapot zavartalan,

  6-10. nap: 2x1 kapszula naponta

  Amennyiben az állapot zavartalan

  11-15. nap: reggel 2 kapszula, este 1 kapszula

  Problémamentes esetben

  16. naptól 2x2 kapszula naponta - s ezt fenntartó adagként alkalmazni. Amennyiben a készítmény fogyasztása az állapotban nem kívánatos változást eredményez, a kapszulák bevételét abba kell hagyni!

  Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

  Meghatározó, hogy a gyógymódok, kiegészítő/gyógytermékek alkalmazása is tudatosan, tematikus rendbe foglaltan történjen, mert a gyógygombák csupán egy "szeletét" képezik a szükséges terápiának.

  Tisztelettel kívánunk jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A termék kemoterápia alatt is szedhető?

Lányom 23 éves és daganata van a lábában . Fél év kemoterápiaval kezdenek. Azt szeretném kérdezni hogy ezt a készítményt lehet e a kemoterápia allat adni.Ewing sarcom. De még most várjuk a biokszia eredményt.

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Augusztus 20.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével!  A daganatos betegség összetett probléma, számtalan külső és belső tényező befolyásolja a folyamatok alakulását. A gyógyulás esélyét rendszerbe foglalt, komplex terápia biztosíthatja leginkább, mely a klasszikus és a komplementer medicinát ötvözi, magában foglalja az étkezés, gyógynövények, a testmozgás, az életvitel újragondolását és a lelkigyakorlatokat. Ugyanis a lelki tényezők befolyásolják legnagyobb mértékben a fizikai test folyamatait.

  A gombakészítmények elsősorban az immunrendszer erősítésével segíthetnek (nagyon hatékonyan), bár számos egyéb jótékony hatásuk is van. Daganatos betegség esetén a Fachet Vital Basic nevű, 4 különféle gombát tartalmazó terméket ajánljuk, 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden bevételt javasolt kiegészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin bevitelével (nem liposzómás C-vitamin, hanem tabletta formátumú), a felszívódás javítása érdekében. A készítményt tartósan kell szedni, 4 hónap aktív szedést követően érdemes tartani egy 1 hónapos szünetet, majd ilyen ciklikussággal a terápiát folytatni. A termék fogyasztását mielőbb célszerű megkezdeni, s fontos tudni, hogy segíthet semlegesíteni az esetleges sugár- és kemoterápia egyik legfenyegetőbb szövődményét, a hasmenés/étvágytalanság/hányás okozta testsúly vesztést. A kemoterápia beadásának napján ajánlott minden kiegészítő készítmény bevételének kihagyása!

  Tisztelettel kívánunk jobbulást

  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

A Basic termék kemoterápia alatt is szedhető?

T. Címzett! FACHET VITAL DEFENSE BASIC kapszulát a kemoterápia alatt is lehet szedni? Nem befolyásolja a kezelés hatását? Tisztelettel, és köszönettel: Ágnes

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Június 19.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük kérdését! A kemoterápia napján nem javasolt a Fachet termékek fogyasztása, de azt megelőzően és azt követően igen. Nem befolyásolja a hatását, viszont segíthet elkerülni a kemoterápia legaggasztóbb következményét, a hányás, hasmenés, étvágytalanság miatt bekövetkező testsúlyvesztést.
  A gyógyulás nagyon összetett kérdés, amely rendszerbe foglalt, komplex holisztikus terápiás megközelítést kíván, melyről a www.darnoitibor.hu oldalon tájékozódhat. Esetleges további érdeklődését kérjük jelezze az ott megadott elérhetőségek egyikén!

   

  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Hasnyálmirigy problémák estén mit javasol?

Üdvözlöm! Édesanyámnak hasnyálmirigy problémái vannak. Sajnos gyakran van hányingere, hasifájdalmai és étvágytalan. Már a vöröshúskészítményeket jó régen nem tudja elfogyasztani ,persze vannak ezen kívűl több olyan étel és ital (tej) amit nem tud elfogyasztani. Több vizsgálaton is átesett pl:vastagbéltükrözés, CT. Az orvos aki átnézte az eredményeit édesanyának nem volt egyértelmű ezért felküldte B.pestre és ott azt mondák a leletek alapján hogy daganata van ,sírva jöttünk ki :( ennek 2 éve múlt januárban. Közben elveszítettük az édesapánkat (férjet) akit hosszú hónapokig ápolt anya és így hanyagolta magát. Akkoriban nem is panaszkodott de most már minden nap vannak fájdalmai sajnos és nagyon étvágytalan. Műtétbe nem egyezik bele! Szeretnénk segíteni neki és ezért fordultam Önhöz. Kérem írja meg mit javasol! Tisztelettel : Éva Nagyon aggódom ,remélve talán van megoldás!

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Június 12.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! A leírásból végül nem derül ki, hogy mi a konkrét diagnózis. A hasnyálmirigy rosszindulatú elváltozása esetén nagyon ritka a 2,5 éves túlélés. Biztos ez? Milyen műtétet ajánlottak, amit nem fogad el az Édesanyja?
  A betegség hátterében számos ok húzódhat meg, melyek között a legmeghatározóbb a lelki-gondolati háttér. Az egész életvitel áttekintése lenne indokolt, de nem ismert az Édesanyja életkora,s, az, hogy ő nyitott-e arra, hogy komoly változtatásokat tegyen a mindennapjaiban?
  Számos készítménnyel és gyógymóddal lehetne őt támogatni, melyek egyike az immunrendszer erősítésére szolgáló Fachet Vital Basic nevű gyógygomba termék. Ennek a javasolt adagolása 2x4 kapszula/nap, s minden bevétel alkalmával ajánlott 500mg C-vitamin egyidejű bevitele a megfelelő felszívódás érdekében.
  Amennyiben a fent leírtak iránt volna érdeklődés az Önök részéről, köszönettel várjuk visszajelzését!
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Kemoterápiás kezelés mellé ajánlja ezt az immunerősítő kezelést?

Üdvözletem! Édesanyám kemoterápiás kezelést fog kapni 3 havonta 5 alkalommal. Szeretnénk mellé immunerősítő kezelést, viszont nagyon eltérőek a vélemények abban, hogy mi volna a legmegfelelőbb kiegészítő kezelés. 4 éve melanomát diagnosztizáltal bal oldali szemgolyójában. El lett távolítva rá egy éve. Sajnos csak egy év múlva. Eltelt 3 év es most jelentkezett áttét, de szétszóródva még a màjba is, gyomorba, belekre, de még bal oldali tüdejébe es petefészkébe is. A kemoterápiában bízunk, viszont eléggé legyengült állapotban van, főként a gyomra miatt. Tudjuk e betegség súllyosságát, de bizakodunk. Ha megerősödne az immunrendszere talán van esély, hogy még csökkentsük a burjánzást, ha teljes gyógyulásra esély a tapasztalatok alapján tudjuk, hogy szinte "semmi". Tehát a kérdésem az volna, hogy a gyógygomba hatása elég volna e ahhoz, bizonyos dózisban,hogy a kemoterápia soràn fellépő mellékhatásokat csökkenteni tudná olyan mértékben, hogy legalább ne hányna ki mindent. Nyilván kap mellé majd hányáscsillapító kúpot, de maga a lelki problémáit is oldani tudná e kissé ez a csodaszer? Gondolkodunk több típusú kiegészítőre is, ami konkrétan a tájékoztatója során tartalmazza, hogy melanoma elleni készítmény. Javasolná inkább azt, mert ez nagyon agresszív rosszindulatú daganat vagy ajánlaná a gombát inkább? Köszönöm mihamarabbi válaszát! Üdv.: L. M.

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Június 7.

  Kedves Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő bizalmát! A leírt szóródás valóban sürgeti a mielőbbi kezeléseket! A gombák elsősorban kiváló immunerősítők, de számos egyéb jótékony hatásuk ellenére sem csodaszerek - sajnos. Ami viszont kiemelést érdemel, az a kemoterápia egyes mellékhatásainak semlegesítése. A legaggasztóbb probléma a hányás, hasmenés, étvágytalanságból fakadó testtömegvesztés, amit rendkívül fontos elkerülni. Több éves tapasztalat, hogy a gombakészítményeink szedése ezt hatékonyan kompenzálja. Így Édesanyjának a Fachet Vital Basic nevű termék fogyasztását javasoljuk 2x4 kapszula/nap adagolásban. Minden egyes bevételt ki kell egészíteni alkalmanként 500mg C-vitamin egyidejű bevitelével.
  A gyógyulás folyamata nagyon összetett, s az egész életvitel áthangolását kívánja - természetesen az életkor ennek bizonyos értelemben határokat szab. Amennyiben ennek megismerésére érdeklődése mutatkozna, kérjük legyen szíves jelezze felénk!
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást Édesanyjának,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Mit javasolnak?

Tisztelt Orvos csapat! Örömmel olvastam gyógygomba készítményükről! Én 2015- febr. hónapban CARCINÓMA MICROCELLULARE -val diagnosztizált tüdő/ rákos vagyok. KEMO és sugárkezelésen estem át amikor csökkent a daganat mérete de 2016 novemberében végzett CT ismét növekedést mutatott. Akkor természet gyógyászhoz fordultam aki RIFE frekvenciás kezelésben részesít.A daganat növekedése ismételten megállt. Szeretném tudni csapatuk ajánlaná-e a készítményüket ha igen melyiket és milyen dózisban.A C-vitamintól sajnos gyomorsav túltengésem van nem tudtam eddig csak nagyon rövid ciklusban szedni így elég-e vagy esetleg elhagyható,esetleg valamivel ami köti a savat kombinálva szedni? Tájékoztatásukat előre is köszönöm! Tisztelettel Kőszeginé Tóth Erzsébet

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Május 31.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Örömmel olvastuk, hogy sikerült a daganat növekedését megállítani - ez nagyon fontos! Immunerősítésre ajánljuk a Fachet Vital Basic nevű terméket, melynek javasolt adagja az Ön esetében 2x4 kapszula naponta. A megfelelő felszívódás érdekében minden egyes bevételt ki kell egészíteni 500mg C-vitamin egyidejű bevételével, remélhetőleg ez a kis adag nem fog zavart okozni!
  A gyógyulás folyamata nagyon összetett, s az egész életvitel áthangolását kívánja. Amennyiben ennek megismerésére érdeklődése mutatkozna, kérjük legyen szíves jelezze felénk!
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást,
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

Erősítésreajánlaná a gombákat?

Jo napot kivánok. Az apukámnak két éve diagnoztizáltak prosztatarák gerincátétel. Nem mütöték. Kapot egy sugarat a gerincre meg 5 kemoterápiát és utánna a psa is lement meg jol is volt. Tavaly megint jelenkezett a derék fájás lág zsibbadás közölték ki ujult a daganat a gerincén meg mütöték ez év januárjába. Utánna meg szüntek a nagy fájdalmak ujbol kezdet járni mikor bevérzett a prosztata folyamatosan. Közölték a két vesét kell ki csövezni mert nagyon rossz a veséje. Meg lett mütve . A vesefunkcioja igen rossz azota is. Most meg már annyira fáj a dereka lába ujbol hogy néha elviselhetettlen fájdalma van. Nagyon gyenge az onkologus dr.nö pesten azt mondta ne vigyük oda már. Se egy ct.nem csinálnak semmit. Szeretném meg kérdezni hogy jo lenne a gombák az apukám erösitésére , vérszegénységére meg valamit segitene még? Mit ajánlana? Várom válaszát vagy segitségét. Elöre köszönettel Nagyné Gulyás Szilvia.

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Május 30.

  Tisztelt Hölgyem!

  Köszönjük megtisztelő érdeklődését! Kérdésére válaszolva Édesapjának a Fachet Vital Basic termékünket ajánlanánk 2x4 kapszula napi adagolással, s minden bevétel mellé javasoljuk egyidejűleg 500mg C-vitamin bevitelét is a megfelelő felszívódás érdekében.
  Ez a készítmény kiemelten az immunrendszer erősítésére szolgál, mely ebben a helyzetben kulcsfontosságú. Ugyanakkor az a tapasztalat, hogy aki ezt szedi, annál a kemoterápia egyes mellékhatásai nem jelentkeznek, mint hányás, hasmenés, étvágytalanság, súlyvesztés. Ez utóbbi elkerülése nagy jelentőséggel bír.
  Ugyanakkor ez a készítmény csak egy szelete annak a komplex terápiás csomagnak, amely ilyenkor indokolt lenne, amely magában foglalja az életvitel komplex átalakítását a szervezet egyensúlyának visszaállítása érdekében. Ha ilyen irányú érdeklődés volna az Önök részéről, kérjük legyenek szívesek jelezni felénk!
   
   
  Tisztelettel kívánunk jobbulást
  Dr Fachet orvosi csapata

Kérdés

T-sejtes Akut lymphoblasztos leukémia a kemoterápia az egyetlen megoldás?

Tisztelt Dr. Fachet József! A kisfiam miatt írok, aki most sajnos nagyon beteg. Nimród másfél éves, és múlt hét pénteken került az I-es számú gyermekklinikára Budapesten, ahol 500ml folyadékot szívtak le a mellkasából. És kiderült, hogy egy 8 x 9,5 x 10 cm-es daganat van a thymusán. Ez létfontosságú szerveket nyom. Limfómára vagy leukémiára gyanakodtak, így szteroidkezelést kezdtek el még aznap este. Jelenleg már a II-es számú gyermekklinikán fekszik még mindig lélegeztetőgépen. Az állapota stabil. T-sejtes Akut lymphoblasztos leukémiája van (ALL). Ezt az ALL IC BFM 2009 PROTOCOL IA szerint tervezik kezelni. Tegnap tudtuk meg, hogy a daganat sajnos nem olyan mértékben csökken mint szerettük volna a szteroidtól, így tegnap már kemoterápiás szert is kapott. Ön szerint is a kemoterápia az egyetlen megoldás? Hálás szívvel, Deme István

Megválaszolt
Kategóriák: Daganatkezelés

Válasz

 1. Dr. Fachet
  Prof. Dr. Fachet József MD. PhD. orvosi csapata Rákkutató, immunológus, kórélettanász
  2017. Május 25.

  Tisztelt Uram!

  Köszönjük bizalmát, hogy hozzánk fordult kérdésével! Szomorú olvasni, ha egy kisgyermek beteg, nagyon drukkolunk, hogy meggyógyuljon a kisfia! A II. Gyermekklinika a legjobb hely, ahol kezelhetik, Dr. Garami Miklóst érdemes megkeresni, aki mély emberséggel, alázattal és lenyűgöző felkészültséggel van a gyerekek és a szülők segítségére. Az Ő előadásából tudjuk, hogy a gyermekeket 80%-ban sikerül meggyógyítani. Ez olyan kimagasló eredmény, hogy érdemes rájuk hallgatni! Reméljük, önöknél is javulást hoznak a kezelések! Felmerülhetnek komplementer terápiák is, de ezeket a jelen körülmények közt nem lehet alkalmazni és minden immunerősítő fogyasztása is kerülendő! Amennyiben valamilyen segítségre volna szükségük, javasoljuk a Bátor Kicsi Lélek Alapítvány megkeresését.
  Kérjük bízzanak a kiváló szakemberekben, mert ők mindent megtesznek a kis betegekért! Mielőbbi gyógyulást kívánunk, Önöknek pedig kitartást és lelkierőt!
   
   
  Tisztelettel
  Dr Fachet orvosi csapata